Kontakt
Algemene Zelfbouwdienst
Molenstraat 9 f
5331 AX Kerkdriel
Homepage:www.algemenezelfbouwdienst.nl
Telefoon:06-51241733
Fax:

LICHTGEWICHT KRACHTPATSER VOOR ZWARE EN GROOTFORMAAT WANDTEGELS

Het eerste wat je als tegelzetter merkt, is dat de emmerverpakking van de 680 aanmerkelijk lichter aanvoelt dan een even grote emmer met een soortgelijk lijmproduct. Omdat het soortelijk gewicht van de 680 Elastilight bijna 30% lager is dan dat van een vergelijkbare pastategellijm, verwerkt hij ook een stuk soepeler. Onze lijm smeert super glad, terwijl het standvermogen perfect is, ook vergelejeb met ‘zwaardere’ pasta tegellijmen. Dit is in de praktijk uitgebreid getest en aangetoond.

Evenveel vierkante meters

Door de uitstekende aanvangskleefkracht en het hoge standvermogen, belangrijke eigenschappen bij het verlijmen van grote en zware wandtegels, kun je met hetzelfde lijmvolume een even groot oppervlak verlijmen als met een lijm met een hoger soortelijk gewicht. Dat voordeel in het gewicht ervaar je bij het opbrengen en uitsmeren van de lijm. Dat is gunstig voor je armen en rug. Niet voor niets hanteert Forbo Eurocol de kreet: ‘Wie slim kiest, hoeft niet sterk te zijn.

4 kg lichter op een emmer

De 680 Elastilight wordt geleverd in een 10liter-emmer van slechts 11 kilogram. Vergeleken met een bestaande pastategellijm is dat maar liefst 4 kilogram lichter. Deze aanzienlijke gewichtsbesparing heeft geen negatieve invloed op de kwaliteit. Sterker nog, door de uitstekende aanvangskleefkracht hebben ook de zwaarste en grootste wandtegels geen last hebben van ‘zakken’. Het standvermogen en ook de eindhechting van deze lijm is van hoog niveau.

Prettige eigenschappen

Daarnaast heeft de lijm, het hoogste EMICODE®-keurmerk voor gezonde binnenruimten. Hiermee is deze ook geschikt voor BREEAM gestelde eisen. Verder is de 680 prima bestand tegen vocht, kan de lijm op vrijwel elke ondergrond worden toegepast en is deze ook geschikt voor bijvoorbeeld DHG-tegels, mozaïek, natuursteen en bouw- en isolatieplaten.

Klik hier voor de volledige 680 Elastilight-productinformatie.