Kontakt
Algemene Zelfbouwdienst
Molenstraat 9 f
5331 AX Kerkdriel
Homepage:www.algemenezelfbouwdienst.nl
Telefoon:06-51241733
Fax:

Nieuw vormgevingsconcept

Nieuw vormgevingsconcept voor wand en vloer in de moderne woningbouw – aantrekkelijke toepassingsmogelijkheden voor badkamers in de projectensector.

Met het oog op de speciale eisen in de woningbouw heeft Villeroy & Boch Tegels een nieuw designconcept van drie wandseries en een vloerserie ontwikkeld dat vooral interessant is voor woningbouw- en onroerendgoedmaatschappijen, fabrikanten van prefabhuizen, openbare aannemers en instanties die hun huurobjecten willen opwaarderen met merkproducten met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding – namelijk bij nieuwbouw en bij renovaties. Zo verhoogt bij nieuwbouw een met hoogwaardige merkproducten uitgeruste badkamer de aantrekkelijkheid van de wooneenheden en is daarmee een belangrijke factor voor een succesvolle verkoop of een solide verhuur. Bij een renovatie neemt voor de exploitant resp. verhuurder het rendement van zijn huurobject toe als er merkproducten worden ingebouwd.

Dankzij de geslaagde harmonie en de hoge functionaliteit kan met de nieuwe tegelseries tegemoet worden gekomen aan verschillende stijlen en smaken. Door het oplossingsgerichte tegelconcept is het mogelijk harmonische interieurinrichtingen voor aantrekkelijke badkamers te realiseren, die nauwkeurig zijn afgestemd op de behoeften van de moderne woningbouw.

Wand- en vloertegels als harmonisch concept

De nieuwe wand- en vloertegels voldoen aan de strengste eisen m.b.t. schoonheid en functionaliteit, want design en productkwaliteit zijn even eigentijds-actueel als duurzaam. Zo spelen de gekozen formaten niet alleen in op de huidige vraag, ook de kleurenwereld in het trendy wit-beige-grijs-segment en de fijne structuren van de hoogwaardige oppervlakken zijn ontwikkeld met het oog op een gangbare badkamerinrichting. De basis wordt gevormd door de vloertegels GROUND LINE. Deze kunnen worden gecombineerd met drie verschillende wandseries: STREAM LINE, URBAN LINE en MOOD LINE.

Voor de vloer: GROUND LINE

GROUND LINE vloertegels voldoen aan alle eisen op het gebied van moderne vloervormgeving. Voor de van 9 mm dik, mat porcellanato gemaakte tegels is een subtiele vormgeving met subtiele wolkenstructuur gekozen, die een brede doelgroep aanspreekt. De actuele formaten 30 x 60 cm en 45 x 45 cm kunnen in aantrekkelijke patronen worden gelegd in badkamers van elke omvang en zijn ook geschikt voor keukens en woonruimten. Het oppervlak is mat en biedt slipvastheid R9. Voor de realisatie van vlak ingebouwde douches of voor de accentuering van het vloeroppervlak worden daarnaast 5 x 5 cm grote mozaïeken op 30 x 30 cm matten aangeboden, die met slipvastheid R10/B ook geschikt zijn voor vloeren die blootsvoets betreden worden. Er kan worden gekozen uit vier kleuren: crème, grijs, grijs/beige en antraciet. Qua kleur bijpassende plinten in het formaat 7,5 x 60 cm voor een perfecte wandaansluiting ronden de serie af.

Voor de wand: STREAM LINE, URBAN LINE en MOOD LINE

De drie met GROUND LINE combineerbare wandseries zijn vormgegeven met het oog op interieurtrends op de middellange tot lange termijn. Daarbij sluiten ze aan bij de toenemende vraag naar rechthoekige formaten voor de wand en presenteren tevens expressieve designs met hoogwaardige structuren op matte, gladde oppervlakken in de tijdloze, lichte kleuren wit, beige en grijs/beige. Alle tegels en decorstrips kunnen zowel horizontaal als verticaal worden gelegd – voor een vrije interieurvormgeving.

De serie STREAM LINE omvat tegels van aardewerk in het formaat 25 x 40 cm met een geglazuurde lange kant. Het oppervlak vertoont een structuur van grove strepen. Met de aardewerk decorstrips met glaslaagje in het formaat 5 x 25 cm kan de wand worden gedecoreerd en gestructureerd. Het strependecor wordt daarbij extra geaccentueerd.

Voor de serie URBAN LINE is het formaat 25 x 50 cm gekozen. De aardewerktegels zijn voorzien van een fijne strepenstructuur die zeer eigentijds aandoet. Als je de wandoppervlakken decoreert met de bijpassende decorstrips in het formaat 4 x 50 cm, die worden gesneden uit het porcellanato van de GROUND LINE vloer, dan krijgt de ruimte een sterke, modern-minimalistische uitstraling.

Met een wolkige structuur is de serie MOOD LINE bewust ingetogen en subtiel opgezet. Bij de aardewerk wandtegels met persrand in het formaat 30 x 60 cm zijn multicolor decorstrips van aardewerk met glasdecoratie in de formaten 5 x 30 cm en 7,5 x 60 cm leverbaar. Hiermee wordt de wand geaccentueerd en zijn zeer harmonische decoraties mogelijk.

Productinformatie

Materiaal:

 • Wand: Aardewerk
 • Vloer: Porcellanato

Oppervlak:

 • Wand: mat, glad
 • Vloer: mat

Kleuren:

 • Wand: wit, beige, grijs/beige
 • Vloer: beige, grijs, grijs/beige, antraciet

Formaten:

 • Wand: STREAM LINE: 25 x 40 cm
 • Wand: URBAN LINE: 25 x 50 cm
 • Wand: MOOD LINE: 30 x 60 cm
 • Vloer: GROUND LINE: 30 x 60 cm, 45 x 45 cm, mozaïek 5 x 5 cm op matten van 30 x 30

Decoratie:

 • STREAM LINE: decorstrips, 5 x 25 cm, wit-grijs, beige, grijs/beige
 • URBAN LINE: decorstrips van porcellanato (GROUND LINE), 4 x 50 cm, beige, grijs, grijs/beige
 • MOOD LINE: decorstrips, 5 x 30 cm, 7,5 x 60 cm, multicolor

Bijzonderheden:

 • Slipvastheid: categorie R9
 • Mozaïeken: slipvastheid R10/B
 • Plint